KURBANLIKLAR ELDE KALDI! ÜRETİCİ PERİŞAN OLDU...

GÜNDEM Haber Girişi : 26 Haziran 2023 15:41
KURBANLIKLAR ELDE KALDI! ÜRETİCİ PERİŞAN OLDU...
Kurban Bayramına kısa bir süre kalmasına rağmen kurban pazarlarında henüz bir hareketlilik olmaması dikkat çekti. Satışların geçen yıla oranla büyük düşüş yaşadığı kaydedilirken üreticilerin bu yılki satışlardan da ümitsiz olduğu öğrenildi.

ÜRETİCLERİN UMUDU AREFE GÜNÜ VE BAYRAM


Satışların durgun olduğunu kaydeden üreticiler bir umutla arife günün be bayramın ilk günün beklediklerini söylediler. Vatandaşlar ise cep yakan kurbanlık fiyatlarının  arife günü veya bayramın ilk günü düşeceğini ümit ediyor. 

 

FİYATLAR İKİ KATINA ÇIKTI


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gaziantep Et ve Süt Üreticileri Derneği Başkanı Mevlüt Polat fiyatların geçe yıla oranla iki katına çıktığını söylerken ’Geçen yıl koyunda kilogram fiyatı 60 ila 70 TL arasında değişen küçükbaş hayvanda fiyatlar 120, büyükbaşta ise 65 TL olan kilogram fiyatı 140 TL’ye yükseldi.’’ dedi. 

 


VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ YOK

 

Konuyla ilgili açıklamalarına devam eden Mevlüt Polat fiyatların geçen yıla oranla %100 zamlandığını ve bunun  vatandaşım alım gücüne yansıyacağını kaydetti. Satışlarda geçen yıla oranla %50 düşüş beklediklerini söyleyen Gaziantep Et ve Süt Üreticileri Derneği Başkanı Mevlüt Polat durumdan hem üreticinin hem de vatandaşın mağdur olduğunu söyledi. 


PAZAR SAYISI ARTIRILMALI 

 

Gaziantep Et ve Süt Üreticileri Derneği Başkanı Mevlüt Polat Gaziantep'te yeterince kurban pazarı bulunmadığını kaydetti. Kurbanlık sayısının yeterli olduğunu fakat pazar sayısının az olduğunu kaydeden Mevlit Polat: " Pazar yerlerinin altyapısı ve hijyen tedbirleri önemli. İnsan gidiyor, hayvan gidiyor. Satıcı ve alıcıların hem alışa hem satışa ulaşabilmesi kolay olmalı. Bu nedenle pazar ve ulaşım noktası sayısını artırmamız gerekiyor. Her bölgede ihtiyaç var. Karataş’taki vatandaş Çıksorut’a gidiyor. O zamanda şehir trafiği içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Pazar yerleri ve kesim yerlerini artırmamız gerekiyor." dedi. 

 


KESİM FİYATLARI BİR AN ÖNCE AÇIKLANMALI 

 

Gaziantep Et ve Süt Üreticileri Derneği Başkanı Mevlüt Polat "Belediyenin kesim fiyatlarını ilan etmesini bekliyoruz. Belediyenin rayiç fiyatı erken açıklaması önemli. Toplu fiyatımız uygun 110, 120 TL arası küçükbaş, büyükbaşta ise dana 140 düve 135 TL. Geçen seneye göre artış var. Ancak bu da normal” diye konuştu.