KÜSGET ESNAFI’NDAN “GÜNEŞ”E GÜVENOYU

GÜNDEM Haber Girişi : 21 Haziran 2023 13:53
KÜSGET ESNAFI’NDAN “GÜNEŞ”E GÜVENOYU
S.S Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin 2022 Yılı Olağan Genel Kurulu, Kooperatif İdari binasında gerçekleştirilerek Başkan Mustafa Kemal Güneş’e esnaf güvenoyu ile büyük destek verdi.

Genel Kurul’da konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Erdem Güzelbey, Gaziantep’in daha ileriye gitmesi için emek veren insanlar olduklarını belirterek “Bu topraklar her zaman öncü oldu. Mezopotamya toprağı olan bu bölgede ilkyazının, tekerleğin ve icadın yapıldığı yerler. KÜSGET ise Gaziantep’in öncü kuruluşlarının, esnaf ve sanatkârların olduğu yerler. KÜSGET daha da büyüyerek daha güzel işlere imza atacağını tahmin ediyorum” dedi.

 

 

 

 

KÜSGET Sanayi Sitesi Başkanı Mustafa Kemal Güneş, 81 iş yerinin taksitli üyelikli satışlarının yapıldığını ve 34 iş yerinin ise inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu ifade etti.  Güneş, “387 milyon TL’lik satış yaptık ve bu paranın 153 milyon TL’sini tahsil ettik. Bu topladığımız paranın 4 milyon 750 bin lira faiz getirisi oldu. Yani parayı değerlendiriyoruz. Üyelikle satacağımız toplam iş yeri 330 idi. Bu 330’un 126’sını işlemleri tamamlanmak üzere. Türkiye’de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Serbest Piyasa Kurumu lisanslı 150 ekspertiz firması bulunuyor.  Bu ekspertizlerden çıkan sonuçları tebliğ ettik ve herkes aldı” şeklinde konuştu.

 


Herkesin hayal olarak gördüğü Göllüce köyünü kamulaştırıp 360 işyerini kredi kullanmadan tamamlandığını kaydeden Güneş, “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanı Murat Kurum, ziyarete geldiğinde bu kadar kısa zamanda bu kadar iş yerinin nasıl yapıldığını sordu. Biz de; “Belediye Başkanları yanınızdaysa, alt yapı konusunda yardımcı oluyorlarsa, uyum içerisinde ortak ile çalışıyorsanız başarılı olunur” dedi.