Sunumlarda, klinik araştırmalarda yenilikçi yaklaşımlar, etik boyutlar, hasta güvenliği, güncel yöntemler ve veri analizi gibi konular ele alındı. Alanında uzman yöneticiler tarafından gerçekleştirilen sunumlar sayesinde katılımcılar, klinik araştırmaların önemi, uygulama süreçleri, sağlık hizmetlerine katkıları ve inovatif uygulamaların hayata geçirilmesi konusunda kapsamlı bilgiler edindi.
Seminerin son konuşmasını Medical Point Hastanesi Onkoloji Kliniği ve Klinik Araştırmalar Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Alper Sevinç gerçekleştirdi. Sevinç, sunumunda Medical Point Hastanesi’nde bir yıl önce kurulan Klinik Araştırmalar Merkezi hakkında bilgi verdi. Merkezde devam eden beş adet "Melanoma" çalışması ve bu süreçler hakkında detaylar paylaştı. Ayrıca, bir yıl gibi kısa bir sürede merkeze 13 çalışma kazandırılarak önemli bir ilerleme kaydedildiğini ve çalışmaların başarıyla sürdüğünü vurguladı.
Seminerin sonunda yapılan soru-cevap oturumu ve bilgi paylaşımları oldukça verimli geçti. Katılımcılar, edindikleri bilgileri pekiştirirken farklı bakış açıları kazanma fırsatı buldular. Hastane yönetimi, bu tür eğitimlerin sağlık profesyonellerinin bilgilerini güncellemeleri ve kendilerini geliştirmeleri açısından büyük bir fırsat sunduğunu vurguladı.
Medical Point Gaziantep Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin;
“Hastanemiz, sağlık alanında sürekli gelişimi ve yenilikçiliği desteklemek amacıyla bu tür eğitim programlarını kararlılıkla sürdürmektedir. Gelecek dönemde daha fazla eğitim organizasyonu planlayarak klinik araştırmaların potansiyelini en üst düzeye çıkaracağız. Gaziantep Medical Point Hastanesi olarak, sağlık hizmetlerinde en iyi uygulamaları sunmak ve araştırma alanında öncülük etmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi