METOROLOJİ UZMANI AÇIKLADI: HAZİRAN'DA KAR YAĞABİLİR...

TÜRKİYE Haber Girişi : 31 Mart 2023 11:49
METOROLOJİ UZMANI AÇIKLADI: HAZİRAN'DA KAR YAĞABİLİR...
Meteoroloji uzmanından herkesi şok eden bir açıklama geldi! Uzman isim haziran ayında kar olabilir uyarısında bulundu!

Türkiye için ters köşe uyarısında bulunuldu! Meteoroloji uzmanı Krem Ökten, ülke için herkesi tüylerini diken diken eden bir tarih açıklamasında bulundu. Kerem Ökten, ‘Toprak ısındıktan sonra yapan kar eğer tutmaz veya tutmakta zorlanırsa, aşırı aşırı soğuklar ile karşı karşıya kalırız, haziran ayında kar olabilir’ diyerek dikkatleri üzerine çekti. İşte şaşkınlık meydana getiren o açıklama!

 

 

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI

 


Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabı üzerinden öncelikli Türkiye özelinde dikkatleri üzerine çeken bir paylaşımda bulundu. Bilindiği gibi bahar aylarına girmiş olan Türkiye’de sıcak havaların etkili olmasına dair bir beklenti bulunurken aşırı soğuklar tekrardan gündemde yer aldı. Havalar birden aşırı soğumaya başladı. Kimi illerde ise kar yağışı etkili oldu.

 

 

AŞIRI SOĞUKLARA DİKKAT


Şu an mart ayının sonların da olduğumuz göz önünde bulundurursak, haziran ayına kadar 62 gün bulunuyor. Kerem Ökten, haziran ayında kar tutma ihtimaline karşı şu ifadelere yer verdi; ‘Cemre düştü diye bir şey yer almıyor. Güneş dik açıya girmeye başladığı zaman hava, su ve kar toprak sırası ile ısınmakta. En son olarak toprakta ısınma meydana geliyor. Toprak ısınmaya başladıktan sonra yağan kar tutmaz veya tutma konusunda zorluk yaşar. Aşırı soğuk havalar gelirse, haziran ayı içinde de kar yağışı olur ve tutar’ dedi.

 

 

HAZİRAN KARLI GEÇEBİLİR


Bahar aylarının gelmiş olmasından dolayı havaların ısınmasına dair beklentiler vardı. Ancak ülkede son iki gündür ters köşe bir durum söz konusu oldu. Konuya dair meteoroloji uzmanından açıklama geldi. Gelen açıklama birçok kimsede şaşkınlık meydana getirdi. Uzman isim, haziran ayı için kar uyarısında bulundu. Eğer toprak ısındıktan sonra yağan kar tutmaz veya tutmakta zorluk çekerce, aşırı derece soğuklar ile karşı karşıya kalınacağı ifade edildi. Haziran ayında da kar yağışı olabileceği ve toprakta karın tutunacağına dair uyarı yaptı.