NTO Meclis Başkanı Bekir Karabacak Ahilik Haftası Etkinliğine Katıldı

GÜNDEM Haber Girişi : 10 Ekim 2024 17:11
NTO Meclis Başkanı Bekir Karabacak Ahilik Haftası Etkinliğine Katıldı
Ahilik kültür ve felsefesini yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak için Ahilik Haftası kutlama programı Nizip Mesleki Eğitim Merkezi’nde düzenlendi.
NTO Meclis Başkanı Bekir Karabacak Ahilik Haftası Etkinliğine Katıldı

Düzenlenen etkinliğe, Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan, Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş ve bölgedeki çeşitli oda başkanları, okul müdürleri katılım sağladı. Nizip Ticaret Odası'nı temsilen Meclis Başkanı Bekir Karabacak ve Genel Sekreter V. Dilek Süzer de organizasyona katıldı.

 

Nizip Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Osman YAPRAK açılış konuşmasında; “Ahilik Haftası etkinlikleri, yerel halkın yoğun ilgisiyle karşılanırken, bölgedeki esnaf ve sanatkarların dayanışma ruhunu pekiştiren önemli bir adım olarak değerlendirdi.”

 

Ahilik kültürünün ve değerlerinin önemini vurgulayan etkinlikte, bölgenin önde gelen isimleri bir araya gelerek yerel esnaf ve sanatkarların bu köklü geleneğini kutladı. NTO Meclis Başkanı Bekir Karabacak: ‘’Ahilik, iş ahlakı, yardımlaşma ve dayanışma gibi toplumsal değerlerin yaşatılması açısından büyük bir öneme sahip olup, bu tür etkinlikler sayesinde yeni nesillere de aktarılması amaçlanmaktadır.’’ Dedi.

 

Nizip Mesleki Eğitim Merkezi program sonunda ise Ahilik geleneğine verdikleri destek ve katkılarından dolayı oda başkanlarına plaket verildi. Etkinliğe katılan Nizip Belediye Başkanı Ali DOĞAN tarafından NTO Meclis Başkanı Bekir KARABACAK’a plaket takdim edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.