O Ürüne Yüzde 100 Zam Geldi

MAGAZİN Haber Girişi : 23 Ağustos 2024 20:24
O Ürüne Yüzde 100 Zam Geldi
Türkiye'de görülen yüksek enflasyon, birçok ürün ve hizmete peş peşe zam yapılmasına neden oluyor.

Yerel kurumların yanı sıra uluslararası firmalar da Türkiye'de hizmetlerinde değişikliğe giderken, son zam haberi dünyanın en büyük akıllı telefon üreticileri arasında yer alan Apple'dan geldi.

 

 

Dünyanın en büyük teknolojik ürün üreticilerinden biri olan Apple, Türkiye'ye yönelik yeni bir zam haberi paylaştı.
 

Türkiye'de görülen yüksek enflasyonu gerekçe gösteren ve maliyetlerin artması nedeniyle telefon ve bilgisayar fiyatlarına peş peşe zam yapma kararı alan Apple, son olarak Apple cihazların vazgeçilmezi olan iCloud uygulamasına yüzde 100'e varan oranda zam yaptı.
 

FİYATLAR İKİ KAT ARTTI
 

Apple cihaz sahipleri için bulut hizmeti sunan iCloud, yarından itibaren geçerli olacak şekilde zamlı fiyatlarla kullanıma sunulacak. Özellikle Apple cihazların oldukça pahalı olması, milyonlarca vatandaşın daha ekonomik olması nedeniyle düşük hafızalı cihazları satın alarak, hafıza boşluğunu iCloud gibi uygulamalar ile tamamlamasına neden oluyordu.Yapılan tarife değişikliği sonrası zamlı fiyat listesi.

 

Apple, halihazırda 12,99 TL'den satışa sunduğu ve en düşük paketi olan 50 GB'lık iCloud servisine yarından itibaren 25 liradan kullanıcılara sunacak.
 

Bu paketin dışında, en sık tercih edilen 200 GB'lık iCloud hizmeti de yüzde 100 zamlanarak 39,99 TL'den 79,99 TL'ye yükseltildi. Ayrıca premium paketler içerisinde yer alan 2 TB'lık iCloud hizmeti de 129,99 TL'den 249,99 TL'ye ulaştı.
 

KÜRESEL FİRMALARDAN PEŞ PEŞE ZAM YAĞMURU
 

Türkiye'de son birkaç yılda görülen kur artışını ani şekilde fiyatlarına yansıtan küresel şirketlerden biri de Adobe oldu. Türkiye'de en sık tercih edilen photoshop, kurgu ve tasarım programlarının üreticisi Adobe, 2024 yılında abonelik ücretlerine yüzde 400'ün üzerinde zam yaptı.
 

Bu durum, özellikle bireysel olarak üretim yapan kullanıcıların büyük bir mağduriyet yaşamasına neden olurken, söz konusu durum alternatif programlara olan ilginin artmasına neden oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.