2009 Yılında sürekli 2 aylık periyotlar ile yayın hayatına başlayan Türkiyenin 4 dilde (Arapça İngilizce Farsça Türkçe) yayın yapan ekonomi dergisi Ortadoğu Business 12 yaşına girmenin gururunu yaşıyor.
Ön kapağından itibaren haberlerini soldan sağa İngilizce Türkçe, Arka kapağından itibaren ise haberlerini sağdan sola Arapça Türkçe olan Ortadoğu Businessın orta kısımda ise İran ile ilgili haberlerini Farsça Türkçe yayınlamakta.
Yayın hayatına 12 yol önce İngilizce Türkçe ile başlayan ilerleyen yıllarda Arapça ve İranın resmi dili Farsçayı katarak Türkiyenin 4 Dilde yayın yapan ilk ve tek ekonomi Dergisi Ortadoğu Business 63.Sayısını yayınladı.
Türkiyenin 4 dilde (Arapça İngilizce Farsça Türkçe) yayın yapan ekonomi dergisi Ortadoğu Businessın 63.sayının ön kapak konusu Ülkemizin Bilişim sektörünün önde gelen firması Mefapex Bilişim Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Faik Öztürk yer aldı.
Ön Kapak konusu Mefapex Bilişim Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Faik Öztürk, Pandemi döneminde Bilişim sektöründe verdikleri hizmetleri ve hedeflerini ayrıntılı bir şekilde derginin iç 7 sayfasında 3 dilde (Arapça İngilizce Türkçe) olarak anlattı.
Arka Kapak Arapça konusu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın davetlisi olarak Ankaraya gelen Irak Başbakanı Mustafa Kazıminin resmi temasları ve toplantıları yer aldı.
Dergi her sayısında olduğu gibi 63.sayısında da dolu dolu içerikle okuyucuları ile buluştu.
Ortadoğu Businessin 63. Sayısı ve tüm sayılarını E-Dergi olarak web sitesi www.ortadogubusiness.com adresinden okunabilir, sayfalarını mail atabilir, yazıcıdan çıkış alınabilir ve sosyal Medyadan paylaşılabilir.
12 Yıldır iki ayda bir yayınlanan ve ülkemizin 4 dilde Arapça Farsça İngilizce Türkçe yayınlanan ulusal tek ekonomi dergisi olan Ortadoğu Business, dağıtımının yapıldığı Suudi Arabistan,İran, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye, Irak, Lübnan, Katar, Sudan ve Ürdünde büyük bir ilgiyle takip ediliyor. 12 yıl önce ilk sayısını Türkçe ve İngilizce olarak yayınlayan, 2. sayıdan itibaren Arapça ve Farsçayı ekleyerek 4 dilde yayınlanan tek dergi olma özelliğine sahip olan Ortadoğu Business şu anda 63. sayısına ulaştı.
12 YILDIR ORTADOĞU ÜLKELERİ DERGİMİZİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR
HER SAYIMIZ SABIRSIZLIKLA BEKLENİYOR
Mustafa Osanmaz, 2 ayda bir yayınlanan Ortadoğu Business dergisinde Türkiyeden,Gaziantepten ve komşu ülkelerden ekonomi ve şirket haberlerine, bölgenin önde gelen kişilerin makale ve görüşlerine yer verdiklerine işaret etti.
Osanmaz,Dergimize hem Türkiye genelinden, hem de Ortadoğu ülkelerinden o kadar çok yoğun talep ve ilgi var ki, her sayımız sabırsızlıkla bekleniyor dedi.
Yayınladıkları dergi ile Ortadoğu ülkeleri ve Türkiye arasında ticari bir yakınlaşmaya katkı sağladıklarına dikkat çeken Mustafa Osanmaz, bunun önemli bir misyon ve başarı olduğunu kaydetti. Osanmaz, elde ettikleri bu başarıyı yakın zaman içerisinde uluslararası boyuta taşımak hedefinde olduğunu da sözlerine ekleyerek İhlas Haber Ajansı (İHA) nın sorularını yanıtladı.
Mustafa Bey, Derginizin içeriği ile ilgili bilgi veririmisiniz?
Biliyorsunuz dergimizi 2 konsepte hazırlıyoruz. Bize göre arka kapak Arap Ülkelerinin ön kapağı oluyor. Arapça Türkçe makale, haber ve röportajlarımızı arka kapaktan itibaren sağdan sola yayınlıyoruz. Ön kapağımızı ise İngilizce Türkçe soldan sağa doğru makale, haber ve röportajlarımızı yayınlıyoruz. Bunları dergimizin orta kısmında buluşturuyoruz. Bu buluşma noktasının orta kısmında ise İrana yönelik makale, haber ve röportajlarımızı Farsça yayınlıyoruz. Biliyorsunuz İranın resmi dili Farsçadır. 63. sayımızda her sayımız gibi makale, haber ve röportajlar ile dopdolu okuyucularımıza sunuyoruz.
Mustafa Bey Ortadoğu Bussinesın kuruluş sürecinden söz edermisiniz?
12 yıl önce Suriye ile yakın diyaloğumuzdan dolayı haritaya baktığımızda Gaziantepin de Ortadoğunun da konumunda bir il olması ve Halep ve Şama yakın olmasından dolayı Ortadoğu Bussines diye iş dünyasına yönelik bir yayın eksikliğini tespit ettik. Bu şekilde ekibimle yola çıktık. Türkçe İngilizce ile başladık. Daha sonra biz her hafta Halepten Şamdan Suriyenin değişik illerinde oranın önde gelen Ticaret Odaları, Sanayi Odaları ve diğer büyük iş adamlarıyla, valilerle, üst düzeyde görev yapan yetkililerle röportajlar yapmaya başladık. Suriyeden Dergimize büyük ilgi ve alaka ile karşılaştık. Arapça ve Daha sonra Farçayı da katarak yolumuza devam ettik. Suriyede çok iyi ilişkiler geliştirdik. Halep Ticaret ve Sanayi Odasından bu ikili ekonomik ilişkilere katkımızdan dolayı ödül aldık. Daha sonra Suriyede çıkan iç savaştan dolayı Suriye için verdiğimiz emekler maalesef boşa gitti diyebiliriz ama biz bunun alternatifini aradık. Hiçbir zaman pes etmedik ve yeni projeler gerçekleştirdik. Irak ve Suudi Arabistana açıldık ve İranla irtibatlar kurduk ve dergi olarak yolumuza çeşitli kişilerin engeller çıkarmasına rağmen aşmayı bildik.
Derginizin hazırlanışından baskıya kadar geçen sürecinizi paylaşır mısınız?
Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mı?
Ortadoğu Businessin 12 yıldır bu sayıya gelmesinde bizlere Reklam ve Abone desteği sunan dostlarımıza çok teşekkür ederim. Ayrıca bu sayımıza kadar bu yayına emek veren tüm çalışma arkadaşlarımıza sevgilerimi ve şükranlarımı sunarım. Bizlere gerek telefon, gerek mail yoluyla ulaşıp takdir edici sözler doğru yolda olduğumuzun göstergesidir. En büyük ödül de bu olsa gerek. Türkiyenin önde gelen haber ajansı olan İHAya bize gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eder, yayın hayatında başarılar dilerim. Tüm Okuyucularımıza saygı ve sevgilerimi sunarım.