RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİ BİLETLERE BÜYÜK ZAM! VATANDAŞIN TATİL UMUTLARI SÖNDÜ...

EKONOMİ Haber Girişi : 15 Nisan 2023 10:53
RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİ BİLETLERE BÜYÜK ZAM! VATANDAŞIN TATİL UMUTLARI SÖNDÜ...
Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala büyük zam geldi! Bir gün içerisinde bilet fiyatı dudak uçuklatan rakamlara çıktı! Uçak ile otobüs biletlerinde son durum!

Ramazan Bayramınız sayılı günler kalmışken bayramın farklı şehirlerde geçirecek olan vatandaşların uçak bileti ve otobüs bileti araştırmaları devam ediyor. Vatandaşlar arasında şehirlerarası ulaşım adına hareketlilik artarken bayram öncesinde kara ile hava yolu ulaşımına zam geldi. Kare ile hava yolu ulaşımı için %40 ile %50 arasında zam yapıldı. Otobüs bilet fiyatlarıyla uçak bilet fiyatlarında son durum ne? Konuya dair merak edilenler!

 

 

VATANDAŞLARIN BİLET FİYATINA DAİR ARAŞTIRMASI SÜRÜYOR

 


Ramazan Bayramı yaklaşırken her yıl olduğu gibi bu yıl da ulaşımda bayram hareketliliği meydana geldi. Bayramda farklı şehirlerde olacak vatandaşlar bilet fiyatlarını araştırıp ulaşım tercihlerine karar vermeye çalışırken bayramda yolculuk yapacaklar zamlı ulaşım ücretleri ile karşılaştı. Bayram öncesinde otobüs biletiyle uçak bilet fiyatları dudak uçuklatan rakamlara vardı. Birçok vatandaş konuya dair şikayetini dile getirdi.

 

 

AYNI BİLET 24 SAAT SONRA 500 TL’YE ÇIKTI

 


Yapılan bir habere göre kara yolu ulaşımında bayram öncesi ve bayram haftası arasında ücretlerde %50 oranında artış meydana geldi. İstanbul otogarında İzmir’e yapılacak bir otobüs seferinin 13 Nisan Perşembe günü 350 lira oldu, bayram haftasının başlayacağı 14 Nisan Cuma günü ise aynı şirketin bilet fiyatının da 500 direğe çıktı görülmüş oldu. Aynen otobüs biletine bir gün ara ile %40 oranın üzerinde fiyat değişimi yaşandığı gözlerden kaçmadı.

 

 

MESAFE ARRTIKÇA ZAM YAPILIYOR

 


Öte yandan ise yapılacak yolculukta mesafe arttıkça 1 günlük zam oranında arttığı açıklandı. 13 Nisan Perşembe günü İstanbul otogarından Bodrum’a yapılacak bir otobüs seferinin 450 lira kader tuttuğu görülürken, 14 Nisan günü ise aynı bilet için %66 oranında zam geldiği ve bilet fiyatının 750 liraya çıkmış olduğu anlaşıldı. Bahsi geçen fiyatların ve bir günlük fiyat değişimlerin sadece bir firmada değil birçok firmada benzerlik gösterdiği de aktarıldı.