Ramazan Pidesi İçin Yeni Fiyat Belli Oldu!

GÜNDEM Haber Girişi : 12 Mart 2023 13:16
Ramazan Pidesi İçin Yeni Fiyat Belli Oldu!
Ramazan’a oldukça az bir zaman kalmışken, ramazan sofralarının vazgeçilmezleri arasında olan pideler de gündeme geldi.

 

2023 yılı pide fiyatları açıklandı. Ankara’da geçen sene 5 liradan satışa çıkartılan Ramazan pidesi için sene için belirlenen fiyat 10 lira olarak açıklanmış oldu. Ramazan için sayılı günler kalmışken, vatandaşlar bu sene Ramazan pidesinin kaç liradan satılacağını merak etmekteydi. Gelen açıklama sonrasında, ramazan pidelerinin zamlandığını öğrenildi. İşte merak edilen o detaylar!

 

 

ANKARADA PİDE FİYATLARI BELLİ OLDU

 

Bu sene 23 Mart 2023 tarihinde başlayacak olan Ramazan ayı öncesinde pide fiyatları merak konusu olurken, Ankara’daki pide fiyatları için açıklama gelmiş oldu. Açıklanan bilgilere göre, Ankara şehrinde geçen sene 250 gramı 5 TL’den satılan Ramazan pidesi bu sene zamlı fiyat üzerinden satışta olacak. Bu sene 300 gramı 10 lira üzerinden alıcısı ile buluşmuş olacak.

 

 

FIRINCI AÇIKLAMA YAPTI

 

Ankara’da fırın işletmecisi olan Muhittin Kara, pide fiyatların kendi maliyetleri karşılaşmış olduğunu ifade etti. Muhittin Kara sözlerine şu şekilde devam etti: "Fiyatlarımız bu sene için belirlenmiş oldu. 300 gram pidemiz de 20 lira olarak yumurtalı ve aynı zamanda susamlı ilave olacak şekilde fiyatlarımızı belirlemiş oldu. Geçen sene içinde normalde 5 liradan satılmaktaydı fakat bu seneki tabii maliyetler un ücretleri, işçi fiyatları, doğal gaz ile enerji masrafları. Tüm bu konular üst üstüne konulunca, bu yılki fiyatlar normal oranında diye düşünmekteyim. Maliyetimiz bizi kurtarmakta ancak yani."

 

"DAHA UYGUNA SATILMASINI İSTERİM"

 

"Ben de kendi adıma 7.5 lira olması önerisinde bulunurum. Benim için öyle, daha uygun geliyor yani. Vatandaş içinde bu durum daha iyi olur. Vatandaşın alım gücü tabii ki çok yok. Şartlar hepimizin bildiği üzere malum. Şu an şartlar herkes için ağır bir durumda" dedi.

 

Ramazan pideleri için bu şekilde fırıncılık yapan isimden açıklama geldi. Maliyetinin ancak kendisini kurtardığını ifade eden Muhittin Koca, kendisinin de daha ucuzdan satılmasını istediğini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.