Razgatlıoğlu'nun BMW ile 2025 hedefi şampiyonluk

SPOR Haber Girişi : 20 Ocak 2024 17:31
Razgatlıoğlu'nun BMW ile 2025 hedefi şampiyonluk
Toprak Razgatlıoğlu, BMW'nin Dünya Superbike Şampiyonası'ndaki rakiplerinin 'çok gerisinde olmadığını' ve 2025 yılında şampiyonluk için mücadele edebilecek bir konumda olacağını düşünüyor.

Razgatlıoğlu geçen yıl Yamaha ile dört yıllık ilişkisini sonlandırarak 2024'te WSBK'de BMW'ye katılacağını 

 

Razgatlıoğlu'nun BMW ile 2025 hedefi şampiyonluk

 

Toprak Razgatlıoğlu, BMW'nin Dünya Superbike Şampiyonası'ndaki rakiplerinin 'çok gerisinde olmadığını' ve 2025 yılında şampiyonluk için mücadele edebilecek bir konumda olacağını düşünüyorum.

 

Razgatlıoğlu geçen yıl Yamaha ile dört yıllık ilişkisini sonlandırarak 2024'te WSBK'de BMW'ye katılacağını açıkladı.

 

BMW, 2019'da WSBK'ye fabrika takımı olarak döndüğünden bu yana ön sıralarda yer almakta zorlandığından, bu hamle izleyenler tarafından şüpheyle karşılandı. 

 

Geri dönüşünden bu yana BMW, 2021'de Portimao'da yağmur altında yapılan Superpole yarışında Michael van der Mark'ın galibiyetiyle sadece tek bir zafer elde etmiş oldu.

 

Geçtiğimiz sezon Alman üretici, Kawasaki'nin performansındaki düşüşün önceki yıllara kıyasla ilk üç sıraya girmeyi kolaylaştırmasına rağmen podyuma çıkamadı.

 

Ancak Razgatlıoğlu, motosikletle ilgili ilk izlenimlerine dayanarak BMW M1000R'ın potansiyeli konusunda iyimser ve markayla ikinci sezonunda şampiyonluk için mücadele edebileceğini düşünüyor.

 

Türk sürücü Motorsport.com Almanya'ya, "Çok geride değiliz."

 

"İlk iki pistin zor olduğunun farkındayım. Phillip Island ve Barselona'da her zaman arka lastiği yönetmek zorundasınız. Bu biraz zor ama elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bundan sonraki yarışlarda işler daha iyi gitmeli. En sevdiğim pistlerde zaferler için mücadele etmek istiyorum."

 

"Şampiyonluğu kazanmak istiyorum, bu 2024'te olmayabilir ama 2025'te olacak. Motosiklete inanıyorum ve herkesin ne kadar sıkı çalıştığını görebiliyorum. Bu beni daha da motive ediyor." 

 

"Diğerlerinin nasıl çalıştığını gördüğümde, bu beni kendim için daha da sıkı çalışmaya teşvik ediyor. Eğer birlikte iyi çalışırsak, umuyorum ki bir gün şampiyonluğu kazanırız."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.