Rus Milyarderler Gaziantep'e geliyor

TÜRKİYE Haber Girişi : 11 Mart 2022 23:16
Rus Milyarderler Gaziantep'e geliyor
Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken ABD ile Avrupa Birliği Rusya’ya koyduğu bir çok ambargodan dolayı Rus yatırımcılar Türkiye’yi üst seçtikleri öğrenildi.

Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesi olan ve yaklaşık 300 bin kişinin çalıştığı ve 1500 fabrikanın bulunduğu Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ne Rus yatırımcılar yatırım yapmak için, önümüzdeki haftalarda Gaziantep’e gelerek incelemeler yapacakları öğrenildi. Rus yatırımcılar, Gaziantep’in önemli bir sanayi bölgesi olduğunu halı, metal, gıda, iplik, tekstil ve bir çok yatırımda hem dünya hem Türkiye’de söz sahibi olduğunu tespit ettikleri ve bundan dolayı Gaziantep’e yatırım planına aldıkları öğrenildi.

 

Oligark kime denir?

 

 

Oligark kısaca Rusya'da 1990'lı yıllardan sonra özelleştirmelerle zengin olan ve servetlerini kısa sürede katlayan iş adamları için kullanılan sıfattır. Oligark keliemesi günümüzde ultra zengin Rus iş insanları için kullanılıyor. Oligarklar önemli bir bölümü servetlerini, 1990'larda, dönemin devlet başkanı Boris Yeltsin'in idaresinde gerçekleşen ve devlet varlıklarının özel sektöre kaotik ve yolsuzluklarla dolu bir süreçte devredildiği sırada yapmıştır. Oligarklar yönetimde ayrıcalıklı gruplar olarak da tanımlanabilir.

 

Rus oligarklar kimler?

 

 

Chelsea Futbol Kulübü'nün sahibi Roman Abramoviç dünyanın en tanınan Rus oligarklarından biri. Çok tanınan bir başka oligark da eski KGB subayı ve bankacı Aleksander Lebedev.

 

 

Rus milyarder Alisher Usmanov'un 500 metrelik Dilbar ve Igor Sechin'in 280 metrelik Amore Velo adlı iki megayatına, geçtiğimiz gün el konmuştu. ABD'nin yaklaşan listesinde yer alabilecek olan Usmanov'un Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre servetinin 1,7 milyar dolar azalarak 19,5 milyar dolara düştüğünü tespit edildi.

 

 

Rusya'nın listedeki en zengin adamı, yaptırım uygulanmayan Vladimir Potanin, yaklaşık 6 milyar dolar kayıpla 25 milyar dolarlık servet değerine geriledi.

 

 

En çok etkilenen Rus milyarder 22 milyar dolardan 11 milyar dolara gerileyen Gennady Timchenko oldu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.