SANKO ÜNİVERSİTESİ YENİ ÖĞRENCİLER ALACAK

EĞITIM Haber Girişi : 10 Temmuz 2020 14:21
SANKO ÜNİVERSİTESİ YENİ ÖĞRENCİLER ALACAK
SANKO Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO), Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, İlk ve Acil Yardım ile Tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümlerine 2020-2021 akademik döneminde öğrenci alınacak.

SHMYO Müdürü Prof. Dr. Ayhan Özkur, ülkemizde Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında birçok şehir hastanesinin açıldığını, 2019-2021 yılları arasında da yenilerinin açılmasının planlandığını söyledi.

 

Gaziantep’te 88 aktif sağlık kuruluşunun bulunduğunu ve 1,875 yataklı şehir hastanesi inşaatının devam ettiğini belirten Prof. Dr. Özkur, “Bu hastanelerin ve sağlık kuruluşlarının daha işlevsel hale getirilebilmesi ve daha kaliteli hizmet sunabilmeleri için yardımcı sağlık personeline duyulacak ihtiyacı karşılamak önemlidir” dedi.

 

SANKO Üniversitesi ile 600 yataklı SANKO Üniversitesi Hastanesi arasında 5 Ekim 2017 tarihinde iş birliği protokolünün imzalanmasıyla hastanenin 3’üncü basamak eğitim hastanesi özelliği kazandığını, diğer bir ifade ile üniversite hastanesi olduğunu anımsatan Prof. Dr. Özkur, şöyle devam etti:

 

“Ülkemizde üniversite hastanesi olan tek vakıf üniversitesiyiz. Derslerimiz, ağırlıklı olarak tıp fakültesi kökenli akademisyenlerimiz tarafından verilecek. Klinik uygulamalarda öğrencilerimizin tamamı hastanemizi kullanabilecekleri gibi mezun öğrencilerimizin hastanemizde istihdam edilebilme imkanları olabilecek.

 

İlimiz Ortadoğu ülkelerinden gelebilecek yabancı uyruklu öğrenciler için avantajlı bir konumda. Bu öğrencilerin, açılması planlanan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bölümlerine katılımı ülkemiz ve bölgemiz için yeni ekonomik kaynaklar sağlayacaktır.

 

Bu yıl her bölüm için 14 ücretli, 20 yüzde 25 indirimli, 6 tam burslu olmak üzere 40’ar öğrenci, yüksekokulumuza toplamda 160 öğrenci almayı hedefliyoruz.”

 

TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ BÖLÜMÜ

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bölüm Başkanı ve Radyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali İkidağ ise amaçlarının teşhis ve tedavi için röntgen, floroskopi, mamografi, anjiyografi, nükleer tıp görüntüleme, kemik dansitometre, bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans görüntüleme cihazlarını etkin kullanabilen, film ve görüntüleri kullanıma hazır hale getirebilen, cihaz ve ekipmanların kontrollerini yapabilme bilgi ve becerisine sahip yardımcı sağlık personeli yetiştirmek olduğunu kaydetti.

 

Tıbbi görüntüleme teknikleri bölümünün Gaziantep’teki diğer üniversitelerde bulunmadığının altını çizen Dr. Öğr. Üyesi İkidağ, “Üniversite hastanemizdeki radyoloji bölümümüzde son teknolojiye sahip cihazlar yardımı ile tüm radyolojik işlemler yapılabilmektedir. Bu programda uzman kadronun katkılarıyla öğrencilere pratik kazandırılarak eğitim verilecek” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.