SEÇMEN KAĞITLARININ DAĞITILACAĞI TARİH BELLİ OLDU!

GÜNDEM Haber Girişi : 19 Nisan 2023 11:02
SEÇMEN KAĞITLARININ DAĞITILACAĞI TARİH BELLİ OLDU!
2023 seçimlerini oldukça az bir zaman kala seçmen köfte ne zaman dağıtılacağı merak ediliyor.

Seçmen kağıtları hakkında yapılan araştırmalar hız kazanmış durumda. Türkiye 14 Mayıs günü sandık başına gitmek adına gün sayıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 14 Mayıs günü yapılacak Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi adını hazırlanan takvimle beraber seçmen köklerin dağıtılacağı tarihi de açıkladı. Birçok vatandaş seçmen kayıtlarının ne zaman dağıtılacağını merak ediyor. Seçmen bilgi kağıtları ne zaman ve nereden alınmalıdır?

 

 


VATANDAŞLAR MERAK EDİYOR

 

 


14 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim Adına geri sayım devam ederken seçmen bilgileri hakkında araştırmalar da nasıl kazanmış durumda. Seçim takviminin Resmî Gazetede yayımlanmasından sonra seçmen kağıtlarının seçmenlere ulaştırılacak o tarihte açıklandı. Bu çerçevede sandık başına gidecek olanlar için seçmen kayıtları ne zaman dağıtılacağı belli oldu. Seçmen bilgi kağıtları ne zaman ve nereden alınmalıdır?

 

 

 

İNTERNET ÜZERİNDEN BİLGİLERE ERİŞMEK MÜMKÜN

 

 


YKS tarafınca açıklama seçmen takvimine göre, seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı için 7 Mayıs 2023 günü tamamlanacak. Seçmen bilgi kâğıdı kendisine bulaşmayan vatandaşlar, e-devlet üstünden nerede oy kullanabileceklerini dair bilgi sahibi olabilirler. Seçmen kaydı sorgulamak adına e-Devlet kapısı http://www.turkiye.gov.tr sitesine girerek, üst kısmında yer alan ‘Giriş Yap’ butona tıklayın. Daha sonra ise ana sayfada yer alan arama kutucuğuna da Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama yazarak sisteme erişmek mümkün.

 

 

 

SEÇMEN KÜTÜK BİLGİLERİ

 


Kimlik Doğrulama Yöntemine tıkladıktan sonra ekranda çıkan yönergeleri takip edin sisteme giriş yapın. Sisteme giriş yaptıktan sonra açılan ekranda yurt içi seçmen kütüğündeki bilgileriniz karşınıza çıkacaktır. Karşınıza açılan pencereden nerede oy kullanacağınıza dair bilgi sahibi olmak mümkün. Böylece seçim günü herhangi bir mağduriyet yaşamadan oy kullanmanız söz konusu olacaktır. Eğer seçmen kağıdınız elinize ulaşmaz ise internet üzerinden bu şekilde hem kendinizin hem de ailenizi oy kullanacakları varsa onların bilgisine erişmek mümkün.