Sevde Balcı İmzalı Dejavu ile Psikolojinin Sınırlarına Yolculuk

GÜNDEM Haber Girişi : 08 Mayıs 2020 15:00
Sevde Balcı İmzalı Dejavu ile Psikolojinin Sınırlarına Yolculuk
Yazar Sevde Balcı’nın ilk kitabı Dejavu, modern anlatımıyla derinleşen bir psikolojik roman. Balcı’nın şiire göz kırpan, felsefeden güç alan kalemi ruhun sınırlarında gezinen; aklın ve onun çok ötesindeki kavranması güç halleri anlatıyor.


Aşka inanmayan ve onu imgeleminde başka kılıklarda; keyifli ve neşeli bir anlatımla canlandırırken, hayatından geçip gidenlere ve belki de onun küçük bir tanıklığını yapanlara farklı bir gözle bakma şansı sunuyor.



Derin’in Derinliği…

Adı gibi ‘Derin’ katmanlardan oluşan ruhuyla genç bir kadının, varoluş sancısına aşka dair tespitleri ekleniyor; onun içine düşerken çırpınması ise masalsı bir dille anlatılıyor.

“Bazen ne kadar istersek isteyelim; içimizdeki fırtınaları ifade edecek tek bir kelime dahi bulamayışımız, çığlıklarımızı kimsenin işitmeyişi içimizde, derinde yankılanır ve Dejavu böyle başlar…” Bir yanıyla neşeli ve sayfalar arasında sıklıkla gülümseten detaylar gizleyen romanda, giderek artan bir ivmeyle sürükleyici bir psikolojik gerilim, bu türü sevenleri içine çekmekte oldukça etkili gizemler içeriyor.



Bir Dejavu Anı…

Her anın ve her olayın aslında hiç de göründüğü gibi olmadığını, bir yerlerde çoktan yaşanmış olduğunu farklı ve yalın bir dille sunan romanda, her karakterin, Derin’in yolcuğuna özel bir derinliği var. Bu anlamda, “Yaşamda olup bitenler aslında tesadüf değildir.” diyor.

Yazardan Direkt Yayınevi tarafından yayımlanan Dejavu, Sevde Balcı’nın ilk romanı olarak www.heryerdekitap.com’da ve pek çok mecrada okurla buluşmaya hazır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.