SGK DUYURDU HASTANELERDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

TÜRKİYE Haber Girişi : 17 Ağustos 2024 15:13
SGK DUYURDU HASTANELERDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
Sağlık sektöründeki sahteciliği önlemek için Sosyal Güvenlik Kurumu yeni adımlar atıyor. Bu yenilik, hem sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmayı hem de vatandaşların haklarını korumayı amaçlıyor.

Artık parmak iziyle kimlik doğrulama zorunlu hale getiriliyor.Bu uygulama, hem sağlık hizmetlerinde doğruluğu artırmayı hem de sahtecilik vakalarını azaltmayı amaçlıyor.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bu adımı, sağlık sektöründeki güvenliği ve şeffaflığı artırmak için atılan önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

 

SAĞLIKTA SAHTECİLİĞE KARŞI BÜYÜK ADIM

 

15 Ağustos - 15 Eylül tarihleri arasında özel sağlık hizmetlerinde yeni bir uygulama denenecek. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ile Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi pilot uygulaması başlayacak.

 

Bu sistem, sahtecilikle mücadele etmeyi ve potansiyel zararlardan kaçınmayı hedefliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu adımı, hem sağlık sektöründeki doğruluğu artıracak hem de daha verimli bir sistem sağlayacak.

 

Pilot uygulamanın başarılı olması durumunda, bu sistemin tüm Türkiye’ye yayılması ve özel hastaneler, eczaneler ile devlet hastanelerinde de kullanılmaya başlanması planlanıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.