SİGARA TİRİYAKİLERİNE KÖTÜ HABER! ZAM KAPIDA...

EKONOMİ Haber Girişi : 24 Mayıs 2023 12:23
SİGARA TİRİYAKİLERİNE KÖTÜ HABER! ZAM KAPIDA...
Son dönemde ki zamların ardından tüketicilerin isyanı bitmeden sigaraya yeni bir zam beklendiği iddia edildi. En ucuz sigara 40 TL olacağı belirtilirken yeni zam haberi tiryakileri yıktı.

Sigaraya zam konusu yeniden gündeme geldi. Sosyal medyada ortaya çıkan sigaraya zam iddialarının ardından gözler sigara fiyat listelerine çevrildi.

 

Sigara fiyatlarına 10 TL zam geleceği iddiası tiryakilerini üzdü. Sigara zammı ne zaman gelecek, sigara fiyatları 10 TL birden artacak mı soruları sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yerini aldı. 

 

 

TİRYAKİLERE BÜYÜK ŞOK

 


14 Mayıs’ta yapılan ve adayların yeterli oyu alamamasıyla 2. tura kalan seçimlerin ardından, para piyasalarını olumsuz etkilerken sigaraya zammın yolda olduğu iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Sigara tiryakilerini yıkan zam iddiası gündemdeki yerini korurken gelecek zam oranını duyanlar adeta büyük bir şok yaşadı.

 

 

5-10 TL'LİK ZAM BEKLENTİSİ

 


Tekel sektör kaynaklarından aktarılan bilgiye göre sigara fiyatlarına 5-10 TL arası bir zam beklendiği belirtildi. Bu zammın seçim öncesinde beklendiğini ancak, seçimler sebebiyle zammın ertelendiğini iddia edildi.

 

 

SİGARA FİYATLARI 40-50 TL'Yİ BULACAK

 


Sigaraya gelen son zamla beraber 30 TL’yi aşan fiyatların 5-10 TL’lik zamla beraber 40-50 TL’ye dayanacağı iddia edildi. Henüz zam konusunda ve zammın ardından fiyatların nasıl bir hal alacağı konusunda gelen resmi bir açıklama yok. Zam iddiaları gündemde yer almaya devam ederken sigara tiryakilerinin gözü de beklenen zam haberine çevrildi.