TWUMASİ İZİNSİZ TERK ETTİ

SPOR Haber Girişi : 02 Temmuz 2020 14:02
TWUMASİ İZİNSİZ TERK ETTİ
Gaziantep Futbol Kulübüne, sezon başında İspanya’nın Deportivo Alaves kulübünden bir (1) sezon kiralık olarak katılan Patrick Twumasi, 30 Haziran 2020 tarihi itibariyle sözleşmesinin sona erdiğini ifade ederek izinsiz olarak kulüpten ayrıldı.
Gaziantep Futbol Kulübü , pandemi süresi boyunca her zaman insan sağlığını ön planda tutmuş olup sonraki süreçte de FIFA ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun bildirileri doğrultusunda bir yönetim anlayışı benimsemiştir. 

Sona erecek oyuncu sözleşmeleriyle ilgili olarak FIFA, 7 Nisan 2020’de bir açıklama yaparak sezon sonu bitecek futbolcu sözleşmelerinin ligler tamamlanana kadar geçerli sayılacağını açıklamıştı. 

Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transfer Talimatının 19/3 maddesi uyarınca da futbolcuların sözleşmeleri maçlar tamamlanıncaya kadar uzatılmış sayılacağı ilgili maddece belirtilmiştir.

Tüm bunlara ve kulübün maddi olarak tüm yükümlülüklerini yerine getirmesine rağmen, Patrick Twumasi'nin sözleşmesini bittiğini yönetime bildirdi. Ancak Patrick Twumasi izinsiz olarak kulüpten ayrıldı ve takımın akşam antrenmanına katılmadı.

Gaziantep Futbol Kulübü bu gelişmelerin ardından, bugün gerçekleştirilen antrenmanda noter huzurunda rapor tutturarak gerekli işlemleri başlattı.

Gaziantep Futbol Kulübü bundan sonraki süreçte de tüm hukuki haklarını sonuna kadar kullanmaya devam edeceğini bildirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.