Whatsapp'a çoklu cihaz desteği geldi!

TEKNOLOJİ Haber Girişi : 13 Nisan 2023 18:00
Whatsapp'a çoklu cihaz desteği geldi!
WhatsApp uzun süredir beklenen yeni güncellemesini tanıtmaya hazırlanıyor. Eşlik modu özelliği adı verilen özellik ile WhatsApp çoklu cihaz desteğinden faydalanmayı sağlayacak. İşte detaylar…

Android Beta kullanıcıları için WhatsApp yeni bir güncelleme paylaştı. Geçtiğimiz yıl adına eşlik modu verdiği bu özellik artık Androidlerde kullanılabilecek. Var olan WhatsApp hesabı iki farklı cihazda görüntülenebilecek.

 

 

Yapılan bu yenilikle beraber WhatsApp kullanıcıları var olan hesapları üzerine ikinci bir telefon bağlayabilecek. Geçtiğimiz yıl tanıtımı yapılan eşlik modu WhatsApp 2.23.8.2 güncellemesi ile Android Beta test kullanıcı sürümünü başlatacak.

 

 

EŞLİK MODU NASIL ÇALIŞIR?

 


WhatsApp'ın eşlik modu sayesinde çoklu cihazlarda istenen kusursuz deneyim elde edilebilecek. Kullanıcılar sohbet erişiminde WhatsApp hesabını farklı bir telefona bağlayabiliyor. Ana cihazda internet bağlantısı olmasa dahi rahatlıkla çalışabiliyor.

 

 

Android Beta kullanıcıları şu anda bu uygulamayı aktif kullanabiliyor. İkinci bir telefon cihaza bağlanabiliyor. Bunu aktif hale getirmek isteyenlerin ise WhatsApp Messenger ya da WhatsApp Business uygulamasını indirmesi gerekiyor. Beta sürümü üzerinden erişim sağlanabiliyor.

 

 

CİHAZLAR NASIL BAĞLANIR?

 


Uygulama aktif olarak bir cihazda çalışmaya başladığı anda “Bir Cihazı Bağla” seçeneği görülür. Ardından “Ayarlar”a gidilir. “Bağlı cihazlar”a tıklanır. İkinci telefon ekranı için QR kod tarama işlemi gerçekleştirilir. İki cihaz bu şekilde birbirine bağlanabilir.

 

 

Tüm bu işlem tamamlandıktan sonra her iki cihazın da sohbet kısımları herhangi bir soruna sebep olmadan erişilebilir hale geliyor. Beta sürümünde olan bu uygulama yakın zamanda tüm bu faydaları ile beraber kullanıma açık hale gelecek.

 

 

İOS İÇİN NE ZAMAN GELECEK?

 

 

Eşlik modu iOS Beta test kullanıcılarına ne zaman sunulacak. Bu konuda bir bilgiye yer verilmedi. Şu an için bu özellik Android kullanıcıları Beta test uygulaması olarak belirli bir kitle ile paylaşılıyor.

 

 

WhatsApp Android kullanıcısı için 2.23.8.2 güncellemesi ile eşlikçi moda erişebilme fırsatını sundu. Bu modun herkes tarafından ne zaman kullanılacağı bilinmiyor. İOS sistemi için henüz Beta sürümünün ne zaman aktif hale geleceği de paylaşılmadı.