YARDIMA MUHTAÇLARA UMUT OLUYOR

MEDYA Haber Girişi : 09 Ekim 2024 08:21
YARDIMA MUHTAÇLARA UMUT  OLUYOR
Deniz Feneri Derneği Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Mustafa Saraç, dünyanın her köşesindeki mazlumlara ulaşarak onlara yardım etmenin en büyük amaçları olduğunu belirterek “İnşallah dünyada ulaşılmayan mazlum kalmaz “ dedi.
YARDIMA MUHTAÇLARA UMUT OLUYOR

GGC Başkanı Meral Ay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulanan Saraç  yoksulların, mazlumların, mağdurların yanında olacağız” diye konuştu.

 

Deniz Feneri Derneği Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Mustafa Saraç ve beraberindeki heyet, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Meral Ay ve Yönetim Kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

AY: STK’LAR  ÖNEMLİ BİR KÖPRÜ VAZİFESİ ÜSTLENİYORLAR

 

Ziyarette konuşan GGC Başkanı Meral Ay, yoksullara, mazlumlara ve  mağdurlara yardım eden STK’lara her türlü desteği vereceklerini dile getirdi. Ay ”Sivil toplum örgütleri dünyanın, Türkiye'nin ve  Gaziantep’in neresinde bir ihtiyaç sahibi varsa ulaştırıyorlar. Onların dertleriyle dertlenip hayırseverlerle buluşmalarını sağlıyorlar. Önemli bir köprü vazifesi üstleniyorlar. O anlamda biz  özellikle yardım kuruluşlarının  7/24 emrindeyiz.  Sizlerin yaşadığı sorunların, sıkıntıların yanı sıra yaptığınız o güzel hayırların da buradan duyurulmasında ses olmak için her an hazırız.  Bu güzel ziyaretiniz için teşekkür ediyorum.” dedi.

 

SARAÇ: "DENİZ FENERİ  BİR İYİLİK HAREKETİDİR"

 

Deniz Feneri Derneği Güneydoğu Bölge Temsilcisi Mustafa Saraç’ta, Deniz Feneri’nin bir iyilik hareketi olduğunu belirterek “Deniz Feneri Derneği 1995 yılında bir televizyon programıyla başlayan bir oluşum. Uğur Aslan başkanlığında  o zaman başlayan bir iyilik hareketi. Daha sonra dernekleşiyor. Şu an 29. kuruluş yıl dönemindeyiz. 29 yıldır yapmış olduğumuz devamlı yoksulların, mazlumların, mağdurların yanında, hayır sahiplerinin hayırlarını gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için çalışıyoruz. Gaziantep'te Mayıs ayında Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilciliğimiz faaliyete geçti. Bizler Nisan ayında işe başlayıp bu göreve talip olduk. Adana'dan başlayıp Şırnak’a kadar uzanan 13 vilayetimiz ve Suriye'de yapılan yardım organizasyonlarında biz aracılık ve hizmet veriyoruz dedi.

 

“GAZİANTEP, DERNEĞİMİZİN ANA ÜSSÜ KONUMUNDADIR”

 

Saraç, Deniz Feneri Derneği kuruluşundan bu yana hiç kapanmadan, kesintisiz olarak daha önce muhtelif karalama kampanyalarına da maruz kaldığı halde her şeyden temizlenerek alnı ak ve pak olarak çalışan  faaliyetleri bulunan bir derneğimiz dedi. Şu an yaklaşık Türkiye genelinde 200 civarında aktif  her bölgede, her ilde çalışanlarımız mevcut. Biz Gaziantep bölgesinde ana üssümüz burada.  2500 metrekarelik bir depomuz var. Halkın  ihtiyaç başvurularını alıyoruz. Önce başvuruyu alıp sosyal incelenmelerini yapıyoruz. Ailenin gerçekten yardıma ihtiyacı varsa onu tespit ediyoruz. Bu ailenin ne kadarlık, neye ihtiyacı var? Onların kararlarını alıyoruz. Gıda, market, alışveriş kartı, giyim olarakta yardımlarımız oluyor.  LCW WAİKİKİ bizim en büyük giyim tedarikçimiz, giyim bağışçımız raflardaki sezon bitimindeki raflardaki tüm malları sıfır kullanılmamış olarak sayıp bize gıda bankası hizmetimiz dahilinde bize bağışlıyor. Biz de onları ayırıp tasnif edip aileleri çağırıyoruz. Her bir aile ferdi kişi başı 6 ayda bir 7 parça ürün alıyor. 5 çocuklu bir aileyi çağırdığımızda yaklaşık bir aile elli parça ürün alıp ailenin bütçesine ciddi bir katkıda bulunacak. Bunu da yazlık ve kışlık olarak altı şer aylık periyotlarda yılda iki kere yapıyoruz. gıda  yardımlarımız ve market yardımlarımız ediyor. Temizlik setlerimiz var.

 

750 aileye giyimi yardımında bulunduk. yaklaşık 5 bin kişiye ürün tedarikinde bulunduk. 35 bin parça, orada ürün dağıttık. 500 aileye düzenli olarak her ay Gaziantep’te  ve diğer Diyarbakır’da  gıda yardımlarımız oluyor.  Dünyada ulaşılmayan mazlum kalmaz inşallah. “ diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.