YENİLMEZLİK SERİSİNİ DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ

Beşiktaş'a rakip olduğu son iki Süper Lig maçını kaybetmeyen Gaziantep FK (1G 1B), bu rekabette ilk kez üst üste iki karşılaşmadan puan aldı.

 

Selçuk İnan'ın teknik direktörlük kariyerinde iç sahada Süper Lig mağlubiyeti yaşamadan Beşiktaş'tan (1G 1B) daha fazla konuk ettiği bir takım bulunmuyor (Fatih Karagümrük; 1G 1B).

 

Oyuna sonradan dahil olan Emirhan Topçu, bu sezon bir Süper Lig maçında en fazla uzaklaştırma yapan Beşiktaş oyuncusu oldu (9 uzaklaştırma; 69 dakika).

 

Süper Lig kariyerinde ilk kez Beşiktaş ağlarını havalandıran Alexandru Maxim (8 maç), siyah-beyazlıların bu sezon ligde yediği en geç golü kaydetti (94:04).

 

Beşiktaş formasıyla bir Süper Lig sezonunda Ciro Immobile'den (4; 7 maç) daha fazla penaltı golü atan son oyuncu Burak Yılmaz'dı (6; 2019/20 25 maç).

 

Adis Jahovic'ten (Ekim 2017) bu yana Süper Lig'deki ilk yedi maçında yedi gole ulaşan ilk isim olan Beşiktaş santrforu Ciro Immobile, lig kariyerinde ilk yedi karşılaşmasında daha yüksek bir sayıya ulaştığı tek sezonu 2017/18'de Lazio formasıyla geçirdi (9 gol).

 

Beşiktaş, Opta'nın detaylı veriye sahip olduğu 2014/15'ten bu yana ilk kez üst üste üç Süper Lig maçında penaltı kullandı (vs Gaziantep FK, Kayserispor & Eyüpspor). Siyah-beyazlılar, bu sezon ligde en fazla penaltı golü atan ekip konumunda (4).

 

İstanbul takımlarını konuk ettiği son dört Süper Lig maçını kaybetmeyen Gaziantep FK (3G 1B), bu karşılaşmalarda daha uzun bir yenilmezlik serisini sadece Nisan 2021-Ocak 2023 arasında yaşadı (11 maç).

 

Bu sezon Süper Lig'de oynadığı yedi maçta mağlubiyet yaşamayan Beşiktaş (5G 2B), 2016/17'den (5G 2B) bu yana ilk kez bir sezondaki ilk yedi karşılaşmasından da puan aldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.