Zekanızı geliştirecek 4 dedektif bilmecesi! Sosyal medya bu soruları konuşuyor...

GÜNDEM Haber Girişi : 04 Ağustos 2023 13:16
Zekanızı geliştirecek 4 dedektif bilmecesi! Sosyal medya bu soruları konuşuyor...
Mantık yürütme yeteneğinizi geliştirecek ve zekanızın kapasitesini artıracak eğlenceli 4 dedektif bilmecesi, olaylara farklı açılardan bakmanızı sağlayacak.

İşte o 4 dedektif bilmecesi;

1.BİLMECE

Yeni evli bir çift balayına çıkarlar. Bu balayı tatilinden sadece adam döner ve herkese eşinin çok trajik bir kaza geçirip öldüğünü anlatır.Polis adamı "Seyahat acenteniz aradı, eşini sen öldürmüşsün" diyerek tutuklar. Seyahat acentesi bunun bir cinayet olduğunu nasıl anlamış olabilir?

CEVAP:

Adam eşine sadece tek yönlü bir gidiş bileti almıştır. Bu da niyetini çok açık bir biçimde belirtmektedir. Seyahat planlamasını yapan evli çiftlerin sadece birinin dönüş biletinin olması adamın yakalanmasını sağlamıştır.

2.BİLMECE:

Bir Japon gemisi açık denizde yol almaktaydı. Kaptan yüzüğünü çıkarıp masaya koyduktan sonra duş almaya gitti. Döndüğünde ise yüzüğün bıraktığı yerde olmadığını gördü. Kaptan hemen mürettebat içinde şüphelendiği dört kişiyi sorguya çekmek için odasına çağırdı. Her birine ayrı ayrı 15 dakika önce nerede olduklarını ve ne yaptıklarını sordu.

Aşçı: Kilerden pişirmek için et alıyordum.

Mühendis: Jeneratörü tamir ediyordum.

Denizci: Bayrağımız tepetaklak bir şekilde yanlış asılmıştı. Onu düzeltiyordum.

Telsiz zabiti: Şirkete ne zaman karaya varacağımızı haber veriyordum.

Kaptan hiç vakit kaybetmeden hırsızın kim olduğunu yakaladı. Bunu nasıl yapmış olabilir?

CEVAP:

Japon bayrağı tepetaklak, yani alt tarafı üst tarafına gelecek şekilde tekrar asılsa da aynı görünümdedir.

3.BİLMECE:

Bir adam gümrükten her gün bisikletiyle iki çuval kum geçiriyordu. Gümrük görevlileri adamın kaçakçılık yaptığından emindi; fakat ne kadar kontrol ederlerse etsinler çuvalların içinden kumdan başka bir çıkmıyordu. Gümrük görevlileri de adamın her gün geçmesine izin veriyordu.

Adam gerçekten de kaçakçılık yapıyordu. Peki neyi kaçırıyordu?

CEVAP:

Bisikletleri

4.BİLMECE

Fırtınalı bir gecede evli bir çift kendi arabaları ile yabancı ülkeler üzerinden geçerek yolculuk yapmaktadır. Yolculuk sırasında arabaları bozulur ve adamın yardım getirmek için arabadan ayrılması gerekir.

Adam karısını yalnız bırakmanın güvenli olmayacağından endişelendiği için camları tamamen kapattıktan sonra arabayı kilitler ve yardım çağırmak için ayrılır. Adam geri döndüğünde arabasını bıraktığı yerde bulmasına rağmen karısının hayatını kaybettiğini görüyor. Yerde kan ve arabada bir yabancı olduğuna göre bu senaryoda kelime oyunları ile gizlemeye çalışan bilgileri de düşünerek yabancının kim olduğunu bulunuz.

CEVAP:

Kadın hamiledir, eşi arabayı terk ettikten sonra doğum yapar. Doğum sırasında hayatını kaybeder ve arabadaki yabancı da bebekleridir.